6 manieren om zelf je elektriciteit te produceren

Zonnepanelen zijn weliswaar de meestgebruikte technologie om zelf je elektriciteit te produceren, maar het kan ook anders. Wij overlopen de technologieën die bij jou thuis kunnen worden geïnstalleerd, nu al of in de toekomst.
Paul D.
07/08/2019 |

Technologieën om zelf elektriciteit te produceren

1. Zonnenpanelen

There was an issue retrieving the image

Hoeveel kost het? Een gemiddelde zonnepaneleninstallatie bestaat uit 14 panelen, vergt een investering van ongeveer 5000 €, brengt meer dan 500€/jaar op en produceert stroom gedurende 25 tot 30 jaar. Ontdek hier hoe rendabel zullen je zonnepanelen zijn, afhankelijk van het Gewest waar je woont.

En als je alles wil weten over zonnepanelen, dan zijn deze 3 gidsen zeker heel nuttig.

There was an issue retrieving the imageThere was an issue retrieving the image

4. Micro-warmtekrachtkoppeling

Verwarmingsketels die tegelijk een microsysteem voor warmtekrachtkoppeling zijn, bestaan al. Hun bijzonderste eigenschap? Ze produceren tegelijk warmte en elektriciteit! Hoe ze dat doen? De brandstof die gebruikt wordt om warmte te produceren (meestal aardgas) drijft ook een zuigermotor aan. De mechanische energie die door deze beweging ontstaat, wordt dan via een alternator in elektriciteit omgezet. Warmtekrachtkoppeling dekt op deze manier grotendeels de elektriciteitsbehoeften van een gemiddeld gezin.

5. Het zonnedak

6. Ruiten en bouwblokken in zonneglas

There was an issue retrieving the image